Manuele therapie

Mijn behandeling bestaat vaak uit een combinatie van manuele technieken. Manueel betekent met ‘de handen’. Manuele therapie is een specialisatie van 3 jaar na de opleiding fysiotherapie. Daarnaast heb ik verschillende andere cursussen gevolgd waarvan ik technieken gebruik. Uiteindelijk integreer ik verschillende technieken die nodig zijn om het lichaam weer in beweging te zetten. Dit zijn veelal zachte handelingen die mobilisaties worden genoemd. Daarnaast kunnen er ook manipulaties worden uitgevoerd. Die zijn soms nodig om zogenaamde blokkades te verhelpen. Het hele lichaam zal van top tot teen worden onderzocht om bepaalde beperkingen weg te nemen.

Dry needling

Spierklachten kunnen ontstaan door myofasciale triggerpoints, oftewel spierknopen. Deze pijnlijke verhardingen in spieren kunnen leiden tot stijfheid en krachtsverlies van bijvoorbeeld de nek of elleboog. Gelukkig zijn deze spierknopen zeer goed te behandelen. Dit gebeurt met behulp van een acupunctuurnaald. Als het juiste triggerpoint wordt aangeprikt zal de spier even kort aanspannen en geeft een wat “kramperig” gevoel. Hierna volgt er een langdurige ontspanning van de spier. Na de behandeling kan er soms een wat vermoeid/beurs gevoel optreden in het gebied. Dit is over het algemeen van korte duur.

Orthomoleculaire geneeskunde & Diethiek

Voeding speelt een zeer belangrijke rol in gezondheid en in ons herstel. Alles wat we binnen krijgen zijn de bouwstoffen voor ons lichaam. En de omstandigheden in het lichaam bepalen vervolgens wat het lichaam er mee kan maken. Iedereen weet wat een allergie is, maar minder bekend is een intolerantie. Je kan een intolerantie hebben voor lactose of voor gluten. Dit kan al heel lang een rol spelen in jouw gezondheid. Klachten die kunnen opspelen zijn bijvoorbeeld vermoeidheid of een opgeblazen buik. Ook kunnen intoleranties op termijn problemen geven in je darmgezondheid. Dit kan onder andere ook weer invloed hebben op lichamelijke klachten zoals lage rug of heupklachten. Samen met onze dietist Martha gaan we kijken hoe we jou het beste kunnen helpen. 

Verbanden leggen en de puzzle oplossen!