Je lijf is je perfecte thermometer!

Bij Fitwerk gaan we op zoek naar de onderliggende oorzaak van de klacht. Wij zijn een centrum gespecialiseerd in nek en rugklachten. Wij hebben hiervoor de FIT-scan ontwikkeld

Over FITWERK

De basis van onze methode is dat we een mens zien als één functioneel systeem. Het kan goed zijn dat de plaats waar de klachten zich uiten niet de oorzaak is van het probleem, maar dat het lichaam compenseert om een andere beperking te omzeilen.

Uiteindelijk gaat het vaak om het terug vinden van de balans.

Vaak komen klachten vanuit een langdurige overbelasting of door te intensief sporten. Maar ook door stress of voeding kunnen klachten ontstaan.
Door een uitgebreide analyse (FIT-scan) te maken van jouw lichaam vinden we de oorzaak en kunnen hiermee een individueel behandelplan maken afgestemd op jouw doel. Wij zijn dankzij de FIT-scan gespecialiseerd in nek en lage rugklachten.
Wij scheppen voorwaarden zodat je lichaam sneller en beter kan herstellen. Het begint meestal met het oplossen van spanning en stijfheid om weer beweeglijk te worden. Vervolgens kunnen we coördinatie en stabiliteit opbouwen. Dan kunnen we werken aan uithoudingsvermogen en kracht trainen zodat je snel weer kan doen wat je wilt.
Andere factoren zijn juiste voeding, stress management, regelmatig bewegen en balans tussen werk en vrije tijd. Voor deze essentiële gebieden werken wij samen met andere specialisten om in een optimale balans te komen.

Lichamelijke klachten bekijken we vanuit 3 invalshoeken: Mobiliteit, Bewustwording en Voeding

Nek

Nekklachten komen zeer frequent voor.

Lage-rugklachten

De nummer één klacht van ons bewegingsapparaat is de lage rug.

Kaak

Kaakgewrichtsklachten (ook wel TMD genaamd) kunnen verschillende oorzaken hebben.

Schouders

De schoudergordel is één van de meest complexe verzamelingen gewrichten van het menselijk lichaam.

Sportfysiotherapie

De sportfysiotherapeut speelt een belangrijke rol bij preventie.

Locatie

Meeuwerderweg 2, 9724 ET
Groningen

Contact

Telefoon: 06 45 26 07 89‬
Email: info@fitwerk30.nl