Op een duurzame manier naar een gezonde leefstijl

Samen met ons ga je ontdekken wat jouw ideale leefstijl is afgestemd op jouw lichaam en behoeften

Zit jij lekker in je vel?

Een gezonde leefstijl gaat over veel aspecten in jouw leven. Het gaat over voeding en beweging, maar ook over stress en ontspanning. Over hoe je slaapt, of je medicatie gebruikt, alcohol of rookt. Of mogelijk spelen er nog andere zaken een rol die invloed hebben op jouw leefstijl.

Lekker in je vel zitten bereik jij op jouw unieke manier. Een gezond gewicht en lekker bewegen hebben daar een grote invloed op.

Wil jij:
• Je energieker voelen?
• Beter slapen?
• Fitter en gezonder in je lijf zitten?
• Een gezonde relatie met eten krijgen?
• Gezond afvallen?
• Af van allerlei gezondheidsklachten?
• Meer grip krijgen op je emoties, gevoelens en gedachten?
• Minder stress en meer rust voelen in de drukte?
• Gezonde gewoontes aanleren die je voor je leven lang kunt blijven gebruiken?

Je hebt van alles geprobeerd, maar je valt telkens weer terug in oude patronen. Je hebt (veel) verschillende diëten gevolgd. Je probeert ‘intermittend fasting’. Je gaat joggen of naar de sportschool. Je neemt je voor om minder te drinken of helemaal te stoppen. Toch val je steeds weer terug in oude patronen en ben je ontevreden over jezelf of misschien zelfs over je leven.
Als je 1 of meer van de bovenstaande vragen met een ja hebt beantwoord en je jezelf herkent in bovenstaande, dan kan leefstijlcoaching een mooie optie voor jou zijn.
Als leefstijlcoach kijk ik breed naar jouw leefstijl. Niet alleen voeding en beweging is daar een onderdeel van maar ook slaap en stress. Ook ontspanning en zingeving zijn belangrijke pijlers als het gaat om je gezond voelen. Ik kijk dus samen met jou naar alle aspecten van leefstijl om te zien waar je winst kunt behalen.

Leefstijlcoaching is geschikt voor iedereen die zich fit wil voelen en (weer) lekker in z’n vel wil zitten, mentaal én fysiek. Voor iedereen die zich futloos voelt, te zwaar is of last heeft van stress is leefstijlcoaching een hele mooie optie. Door leefstijlcoaching kun je je leefstijl blijvend positief veranderen. Zo kun je gaan voor een duurzame verandering van je leefstijl.

Obesitas of overgewicht

Op dit moment heeft de helft van de Nederlanders overgewicht en 14 procent obesitas. Dat aantal neemt alleen maar toe. Obesitas is een ziekte. Ons vet is een orgaan dat honderden hormonen aanmaakt. Die communiceren met andere organen en met het brein. Als ons lichaam te veel vet heeft, dan kunnen er laaggradige ontstekingen ontstaan. Dit zorgt voor veel vage klachten, omdat de je hormoonhuishouding uit balans raakt.
Dat kan leiden tot heel veel aandoeningen waaronder diabetes, hart- en vaatziekten en gewrichtsklachten. Maar ook tot dertien vormen van kanker, depressie en angststoornissen, onvruchtbaarheid of een ernstiger beloop van infecties, zoals we bij corona hebben gezien. Obesitas is daarmee een een enorm gezondheidsrisico. Om deze reden willen we bij Fitwerk een bijdrage leveren dat mensen een gezonde leefstijl kunnen krijgen en behouden. Enerzijds richten we ons op preventie, dus voorkomen dat jij te zwaar wordt door een mooi trainingsprogramma op de Egym en voedingsadvies aan te bieden. Anderzijds ben je uiteraard ook welkom als je echt graag iets aan je leefstijl wilt veranderen omdat je te zwaar bent, je ongezond voelt en/of klachten ervaart.

Leefstijlcoaching bij Fitwerk

Waarom is leefstijlcoaching belangrijk?
De mens is een gewoontedier. Dat is een nadeel als je ongezonde gewoontes graag wilt veranderen. Aan de andere kant is het een voordeel als nieuw gedrag eenmaal is aangeleerd en het een gewoonte is geworden, dan kost het weinig moeite meer.

Als leefstijlcoach heb ik veel aandacht voor de fase van gedragsverandering bij jou. Daarnaast kijken we samen naar de haalbaarheid van jouw gestelde doelen. Een haalbaar doel leidt tot een positieve ervaring wat vaak weer leidt tot nieuwe successen.

Individuele leefstijlcoaching

Bij Fitwerk kun je kiezen voor individuele leefstijlcoaching of per juni 2024 voor groepscoaching.

De begeleiding bij individuele leefstijlcoaching bestaat uit wekelijkse en daarna maandelijkse coachingssessies. Meerdere factoren op het gebied van leefstijl komen aan bod: bewegen, voeding en ontspanning. We kijken wat voor jou op dit moment het meest belangrijk is om mee aan de slag te gaan. Tijdens een persoonlijk intakegesprek brengen we jouw huidige situatie in kaart. We doen eerst een nulmeting op het gebied van een aantal factoren zoals jouw gewicht, maar ook jouw fitheid. Op basis van deze meting formuleren we samen jouw doelstelling. Tijdens de coachingssessies krijg je informatie, tools en tips om jou te helpen jouw doel(en) te bereiken. Ook kan een leefstijlapp als 1 van de tools worden ingezet. Klik hier voor meer informatie. Met kleine, haalbare stappen bereik je een groot effect waar je de rest van je leven plezier van hebt.

Groepsleefstijlcoaching

Werken aan het veranderen van je leefstijl in een groep heeft veel voordelen. Groepsleden kunnen zich in elkaar herkennen, van elkaar leren en elkaar inspireren.

Gecombineerde leefstijlinterventie
Vanaf juni 2024 biedt Fitwerk ook de Gecombineerde leefstijlinterventie aan. Deze wordt mits je aan de voorwaarden voldoet vergoed vanuit de basisverzekering.

Gezondheidswinst
Het doel van de GLI is het realiseren van gezondheidswinst bij mensen vanaf een matig gewichtsgerelateerd gezondheidsrisico (BMI vanaf 25). Dit doel wordt behaald door het aanbieden van een combinatie van bewegen, gezonde voeding en duurzame gedragsverandering.

Voor wie is de Gecombineerde leefstijlinterventie geschikt?
GLI is bedoeld voor mensen met overgewicht en een inactieve leefstijl die gemotiveerd zijn om hun gedrag te veranderen. Een verwijzing van je huisarts is nodig om deel te kunnen nemen aan de Gecombineerde leefstijlinterventie. Verder is het van belang dat je echt gemotiveerd bent om actief aan je leefstijl te werken en deze te willen verbeteren.

Hoe lang duurt een Gecombineerde leefstijlinterventie?
In totaal duurt de GLI 2 jaar waarbij er 2 fases zijn: een begeleidingsfase van 12 maanden en een onderhoudsfase van 12 maanden. De deelnemer wordt begeleid door een leefstijlcoach, een beweegprofessional en een voedingsprofessional. Er wordt gewerkt met een multidisciplinair team.

Orthomoleculaire therapie

Personlized nutrition: je lichaam voeden in plaats van vullen

Herken jij dit?

  • Je hebt vaak weinig energie, je bent moe, slaapt slecht en wordt niet uitgerust wakker
  • Je hebt last van (vage)klachten die maar niet weggaan zoals huidproblemen, een opgeblazen buik, angstgevoelens, hoofdpijn, hormonale onbalans, geirriteerd zijn of je down voelen.
  • Je vindt het lastig om een goede modus te vinden wat betreft je gezondheid en wilt graag iets gaan doen (en volhouden!) wat voor jou werkt
  • Je hebt bijna elk dieet al geprobeerd maar niets werkt. Je wilt graag je ideale gewicht bereiken zonder honger!
  • Je wilt graag weten welke voeding goed voor jou is en welke voeding je beter kunt laten staan.
  • Je wilt meer inzicht in welke vitamines en mineralen goed voor je zijn en hoe je dit kunt optimaliseren voor jouw lichaam

Als orthomoleculair voedingscoach help ik je graag verder om van bovenstaande klacht(en) af te komen.

Samen met jou ga ik kijken hoe jouw optimale voedingspatroon eruit ziet, welke supplementen je eventueel kunt inzetten om een optimale balans te realiseren.