Thuiswerken corona

Een kantoorbaan, maar kantoorwerk thuis in het bijzonder, is ongemerkt een zware belasting voor het lichaam. Over het algemeen zitten we te veel, te lang en verkeerd. Daarnaast bewegen we te weinig, wisselen te weinig van houding en nemen we te weinig pauzes. Een gevaarlijke cocktail. Vakbond CNV heeft een enquête onder 2500 mensen uitgevoerd, daarin zegt 41% vaker last te hebben van schouder, nek of arm sinds zij thuiswerken door corona. De fysiotherapeut heeft kennis over het menselijk lichaam, maar kunnen óók alles vertellen over de fysieke belasting ervan in alle mogelijke werksituaties. Met een paar eenvoudige aanpassingen weten zij jouw werkhouding een stuk ergonomischer te maken en kun je veel voorkomende nek- en rugklachten voorkomen.

Bij Fitwerk zeggen we; de beste houding is de volgende houding! Wanneer er al sprake is van lichamelijke klachten kan een fysiotherapeut een actieve bijdrage leveren in het bevorderen van de werkhervatting. Op kantoor, maar ook daarbuiten.
Ben jij iemand die thuis werkt en klachten ervaart als gevolg van werken aan de eettafel? Bij Fitwerk helpen wij je graag af van je lichamelijke klachten, ook kunnen wij mee kijken of je met een aantal simpele aanpassingen je thuiswerksituatie kan verbeteren. Ook interessant voor werkgevers.

Fitwerk30 | fitscan